Paardencoaching

Paarden zijn kudde en prooidieren wat maakt dat ze sterk reageren op non verbale communicatie. Ze zijn heel sensitief en zullen altijd reageren op lichaamstaal en energie. Ze oordelen niet maar geven directe feedback. Het paard als spiegel van de ziel helpt jou bij het hervinden van jouw Zelf. Mijn paarden zijn zacht en wijs en kunnen je duidelijk maken wat er nodig is en je ondersteunen waar nodig. Ook of eigenlijk juist als je bang bent voor paarden kunnen wij je helpen. We beginnen altijd daar waar het veilig voelt en je zult je angst voorbij gaan.

Kinderen voelen zich snel op hun gemak bij de paarden en openen zich zodoende sneller. Ze komen eerder in de ontspanning zodat ze kunnen leren.

Wat ontstaat er door coaching bij Helende Paarden?

  • Inzicht in jezelf. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar ben ik, waar wil ik naar toe?
  • Vertrouwen in jezelf.
  • Doorleven van emoties als angst,boosheid en verdriet.
  • De kans nare ervaringen te verwerken.
  • Omgaan met je hoog gevoeligheid en deze inzetten als kracht

Dit is een plek waar kinderen zichzelf mogen zijn en de hectiek van het dagelijkse leven achter zich kunnen laten. Een plek om prikkels te verwerken, tot rust te komen en je weer krachtig te voelen. Zo sterk als een paard!

Ik werk ook met RDI en (CREF) EMDR.

RDI (Resource Development and Installation) kunnen we inzetten om jou bij bepaalde angsten of moeilijkheden te helpen. Het geeft een bodem, een draagvlak, wanneer het nog te moeilijk is om naar bepaalde gebeurtenissen te kijken of om je te helpen bij bepaalde angsten of spannende dingen.

Met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en CREF-EMDR ga je nare gebeurtenissen en gevoelens verwerken. De paardjes helpen je daarbij. Dit kan zowel naast als op het paard.

Naast of tijdens de sessies bij de paarden werk ik ook met diverse coachings- en inzichtkaarten, meditatie (spelletjes), gronding en adem (spelletjes) en klankschalen.